Условия за плащане с TBI Bank

 

Запознайте се внимателно с описаните по-долу условия, те дават яснота как протича кандидатстването за кредит, а също са обвързващи за Вас, защото когато кандидатствате Вие се съгласявате с тези условия.


1. Важни детайли

Всички продукти на нашия сайт на стойност над 200 лева могат да бъдат закупени на кредит чрез TBI Bank. Срокът за погасяване може да бъде от 3 до 36 месеца. Няма първоначална вноска. Изплащате на равни месечни вноски. Стремим се да поддържаме изгодни лихвени проценти и нисък ГПР, за целта успяхме да договорим нови по-ниски лихвени проценти. По-ниските проценти са валидни, ако изберете период от 6 или повече месеца. За да кандидатствате трябва да сте български гражданин с постоянна работа и трудов договор. Кандидатстването е възможно само по Интернет след попълване на всички данни в нашия сайт. Кандидатстване не е възможно при обаждане по телефона и при бърза поръчка направена само с телефонен номер. За някои продукти предлагаме 0% оскъпяване, ако допълнително изберете застраховки въпреки, че при нас е 0 % от TBI допълнително ще начислят такси за застраховките, което ще оскъпи кредита.
 


 
​2. Начин на работа

Първата стъпка е да изберете кой точно е желаният от Вас продукт. След това от калкулатора, който се намира в страницата на продукта избирате вноски и оскъпяване и натискате върху бутона "КУПИ НА КРЕДИТ". След това ще се отвори страницата с количката в която попълвате Вашите данни, в графа плащане избирате TBI Bank и завършвате поръчката. След това в работно време заявката се изпраща към TBI Bank за одобрение. От началото на 2020-та година процедурата при нас стана изцяло онлайн, като няма да се изпращат договори на хартия. От TBI Bank ще се свържат с Вас, като ще получите по имейл допълнителна информация и ще е необходимо да прикачите Вашата лична карта. Може да се наложи включване на камерата на Вашия смартфон за допълнителна автентификация чрез видео връзка. Тук е особено важно да попълните валиден имейл, защото част от кореспонденцията между Вас и TBI Bank ще се води по имейл. След като приключите процедурата от TBI Bank ще ни върнат отговор дали са Ви одобрили. Ако имате одобрение ние ще изпратим продукта към Вас.
 3. Срокове

Сроковете за отговор от TBI Bank са от 1 до 2 работни дни (събота и неделя + официалните празници са почивни дни). Сроковете за доставка с куриер са от 1 до 3 работни дни. Сумарно става от 2 до 5 работни дни. Ние се стремим да не се губи време и доста често сроковете са по-малки, но въпреки това имайте предвид тези срокове, когато правите Вашата поръчка. Възможно е да се получи допълнително забавяне, ако телефонният номер, който сте посочили не е актуален. Възможно е също да има забавяне и поради претовареност на куриерите или поради претовареност от страна на TBI Bank. Много често се получава забавяне, когато клиента не е достъпен по телефона или клиента се бави с подписването на договора, ние не гарантираме наличността на продуктите, ако подписването на договора от страна на клиента се забави повече от 2 работни дни.
 4. Най-вероятно ще Ви одобрят

Ако имате добра кредитна история.
Ако имате постоянна работа и трудов договор.
Ако размерът на месечната вноска е съобразен с Вашите доходи.
Ако телефонният номер, който сте оставили е актуален.
Ако имейлът, който сте оставили е актуален.
 5. Най-вероятно ще Ви откажат

Ако имате лоша кредитна история (например не сте плащали редовно предишен кредит) е много вероятно да Ви откажат.
Ако нямате постоянна работа и нямате трудов договор е много вероятно да Ви откажат.
Ако телефонния номер, който сте оставили е недостъпен и/или от TBI Bank не могат да се свържат с Вас, ще Ви откажат.
Ако имейлът Ви е грешен.
Ако не сте запознати с продукта, който искате да купите, тоест ако имате много въпроси и не сте взели твърдо решение да го купите, има вероятност да Ви откажат.
Ако вече сте кандидатствали на друго място през друг сайт или магазин и от TBI Bank не са одобрили заявката, то заявката през нашия сайт също няма да бъде одобрена.
 6. Съвети

Изберете срок на кредита, който да е съобразен с Вашите доходи, ако се колебаете изберете по-дълъг срок.
Попълнете Вашите данни на кирилица.
Попълнете валиден имейл, тъй като по имейл ще получите и ще трябва да потвърдите Вашите данни.
Запознайте се в детайли с характеристиките на продукта, който желаете да закупите. Операторът от TBI Bank, който ще се свърже с Вас не е продавач-консултант и няма да отговаря на въпроси, операторът се обажда за да прецени дали да отпусне кредит или да откаже.
Оставете телефон за връзка, който да е лично Ваш и имайте готовност да получите обаждане. В случай, че TBI Bank не успеят да се свържат с Вас по телефона е възможно искането за кредит да бъде отказано без да се разглежда.
 7. Лични данни

Когато кандидатствате на кредит при нас, Вие се съгласявате (чрез поставяне на отметка) с нашата декларация за поверителност, а също се съгласявате и с условията за плащане с TBI Bank. Можете да се запознаете с нашата декларация за поверителност като натиснете тук.  Освен описаните в нея данни за встъпване в договор от TBI Bank изискват и събират допълнителни данни. Видовете данни които се обработват са: Трите имена, ЕГН, данни от документа за самоличност, кредитна история, финансова информация. Продължителността на обработването на личните данни е 5 години след приключване на отношения с клиента.

 8. Отказ и връщане до 14 дни

Моля имайте предвид, че когато купувате на изплащане от нас Вие сключвате 2 сделки. Едната е с нашата фирма за покупка на стоката, а другата е с TBI Bank за кредит. Това означава, че ако желаете да се възползвате от правото на отказ и на връщане до 14 дни препоръчваме да го направите и на двете места. Необходимо е да уведомите нас, че връщате продукта (заявка връщане), а също препоръчваме да уведомите и TBI Bank за това, че се отказвате от кредита. Също имайте предвид, че няма възможност за замяна, тоест, ако се стигне до отказване до 14 дни, старият договор се анулира, a ако искате друг продукт кандидатствате наново за другия продукт.
 

 

 

 

 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!