Най-често задавани въпроси и техните отговори.

 

1. Как мога да поръчам?

Можете да поръчате като следвате 3 лесни стъпки. Изберете желания продукт, натиснете върху бутона "КУПИ", попълнете Вашите данни и финализирайте поръчката (през сайта поръчки се приемат денонощно). По-подробна информация за начина на поръчка с разяснения и снимки можете да намерите тук.
 

2. Кога ще се достави?

Поръчките се обработват в работно време и се доставят с куриер в зависимост от графика на куриерите, най-често срокът за доставка е от 1 до 3 работни дни. Инсталирането на операционна система, SSD и други опции забавят поръчката с няколко дни допълнително. Използваме куриерските услуги на СПИДИ. Доставките се извършват от 9:00 до 18:00 в работен ден.
 

3. Как се плаща?

Най-често използваният начин за плащане е наложен платеж, тоест плащате на куриера при доставката на продукта. Предлагаме и плащане по банков път, в този случай първо извършвате плащането и след това получавате продукта. Можете да платите и с PayPal, или на кредит с TBI Bank. Плащането с TBI Bank е възможно само при поръчка с регистрация, при която попълвате всички необходими данни.
 

4. Каква е видеокартата?

Видеокартата е вградена в процесора и се казва "Intel HD Graphics". Това е най-честият отговор. Някои от продуктите е възможно да имат допълнителна видеокарта като това е отбелязано в таблицата с технически характеристики. Ако не е отбелязано нищо, това означава, че продуктът е с видеокарта, вградена в процесора "Intel HD Graphics".
 

5. Колко време издържат лаптопите, ще изкарат ли поне една година?

В нашия офис работим с употребявани DELL Precision M6700 и DELL Precision M4700 и двата модела са произведени през 2012 г. В момента са на повече от 7 години и работят безупречно. Освен това даваме и гаранция към всеки закупен лаптоп и компютър, както и възможност за удължаване на гаранцията до 30 месеца.
 

6. Какво означават класовете: А клас, B клас и др.?

Всички продукти са класифицирани въз основа на външното им състояние, като А клас е най-доброто състояние, А минус клас има повече забележки, В клас има още повече забележки и С клас е по-скоро подходящ за резервни части. Това е най-общото определение, тоест всички класове се различават по външното си състояние, като всички те са тествани и работят без проблеми. Ако желаете продукт, който външно да изглежда добре препоръчваме да изберете А клас.
 

7. Мога ли да купя продукт B клас, но без забележки?

Продуктът е отбелязан като B клас, точно защото има забележки и съответно заради това цената му е по-ниска, тоест когато продуктът е B клас, Вие получавате предимство в цената за сметка на външния вид. Ако Вие се колебаете, това означава, че B клас не е подходящ за Вас, препоръчваме да изберете А клас.
 

8. Къде са документите?

Към всяка поръчка получавате законна фактура с включено ДДС и гаранционна карта. И двата документа са в електронен вариант и могат да бъдат свалени от Вашия профил. За да влезете във Вашия профил натиснете тук. Забележка: когато правите вашата поръчка използвайте валиден имейл.
 

9. Касова бележка?

Куриерът, който Ви доставя стоката е длъжен да Ви издаде касова бележка за наложен платеж с пощенски паричен превод. Пазете тази бележка и я прикрепете към фактурата. Фактурата е в електронен вариант и може да бъде свалена от Вашия профил. За да влезете във Вашия профил натиснете тук.
 

10. Мога ли да върна продукта?

Да, можете да върнете продукта до 14 дни от продажбата, като условията за връщане са описани в детайли тук. Не обновявайте/активирайте софтуера на устройството. Не могат да се връщат продукти с активиран софтуер.
 

11. Продуктите имат ли гаранция?

Да, всички продукти имат гаранция. Към всеки продаден артикул получавате гаранция. Голяма част от продуктите, които предлагаме изглеждат отлично и имат дълъг гаранционен срок. Освен това предлагаме опция за увеличаване на гаранцията до 30 месеца.
 

12. Възможно ли е да видя устройството във Вашия офис?

В офиса в град София няма продукти в наличност. Голяма част от продуктите могат да се видят в град Бургас. Моля имайте предвид, че за всички градове предлагаме безплатна доставка за поръчки на стойност над 200 лева.


13. Мога ли да ползвам Windows 10 Home във фирмения офис?

Да, можете. Напълно законно и разрешено е версията HOME да се използва от фирми. Във версията HOME обаче липсват някои допълнителни екстри, подходящи за големи корпорации, например Domain Controller и други. Трябва да прецените дали допълнителните екстри, които предлага PRO версията са необходими за Вас.


14. Възможно ли е да купя само операционна система Windows?

Операционната система Windows, която предлагаме е по програмата MAR. Този тип лиценз е ОЕМ, което означава, че се предлага заедно с хардуера и е неизменна част от него, не може да се продава самостоятелно и не може да се прехвърля на друг хардуер.


15. Ще спре ли този Windows след време и да трябва да плащам отново за него?

Няма да спре. Операционната система Windows, която предлагаме е напълно оригинална и лицензирана версия, която няма да спре да работи във времето. По-ниската цена се постига защото това е обновен компютър и само за обновени компютри цената е така изгодна (ние смятаме, че цената на Windows за обновени компютри е така ниска, защото преди време когато някой е купувал този компютър като нов е платил цялата висока цена).


16. Не искам втора употреба защото ще се развали?

Независимо дали е втора употреба или нов може да се развали. Развалянето е статистически процент, който го има и при новите. Процента е по-нисък когато техниката е бизнес клас, тоест ако сравнявате бизнес клас техника с евтин нов компютър то процента да се развали при бизнес класа е по-малък. Продуктите, които предлагаме са бизнес клас и съответно шанса да да имате проблем е много по-малък.


17. Внтилатора на лаптопа много шумно работи?

Моля имайте предвид, че когато едни лаптоп е скоро инсталиран, той започва автоматично да си сваля и инсталира обновяване на операционната система. Това обновяване води до включване и засилване на вентилатора, тъй като натоварва цялата машина. Вентилаторът се включва, защото от обновяването процесорът загрява и може да изгори, ако не се включи вентилатора. Това не е проблем и не се случва само при Вас, а при доста от нашите клиенти. В някои от случаите това обновяване става, когато не сте на лаптопа, тоест операционната система вижда, че не ползвате лаптопа и решава да започне обновяването. Точно защото не използвате лаптопа, операционната система използва този момент да се обнови до най-новата версия и за това вентилаторите се включват. Т.е нормално е вентилаторите да се включват. След като минат всички обновявания температурата на процесора намалява и вентилатора намалява скоростта си. Разбира се може да има и проблем, но нашия опит показва, че това е най честата причина. Може да влезете в БИОС и там да види дали го има същия шум и по този начин ще се изолира ефектът на натоварване.
 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!