Как се активира лицензиран Windows 10
 


След като закупите реновиран компютър с лицензиран Microsoft® Windows, е необходимо да активирате операционната система, за да се възползвате от пълната ѝ функционалност. Стандартно компютрите пристигат при Вас без да са активирани. Активирането е задължение на клиента. За да активирате лицензиран Microsoft® Windows 10 е необходимо компютърът да е свързан с Интернет и да имате код за активиране. Убедете се, че имате работеща Интернет връзка. Стикер с кода за активиране ще откриете залепен на компютъра като обикновено се намира някъде в долната задна част на корпуса.  При някои модели стикерът се слага на по-скрито място, например: под батерията, под капак, под планка или на друго място с цел да е по-защитен. Стикерът Microsoft® Windows 10 изглежда така:

Възможно е компютърът, който сте получили да има и други стикери от по-стара версия на операционната система (например Windows 7). Старите стикери трябва да се пазят, но не трябва да се ползват за активиране. За активиране се ползва само продуктовия ключ от стикера за Microsoft® Windows 10.


Продуктовият ключ (код за активиране) представлява 5 групи по 5 символа и включва латински букви и цифри (пример: AAAAA-BBBBB-44444-DDDDD-FFFFF). Важно е да се акцентира, че буквите се въвеждат на латиница, тоест ако сте избрали клавиатура на български няма възможност да въведете букви. Задължително превключете клавиатурата на английски.


Когато въвеждате кода, тиретата се добавят автоматично. Кодът може да се въведе при първоначално стартиране на компютъра или на по-късен етап след няколко дни от Control Panel > System.


За да въведете кода е необходимо да изтриете сребристото покритие (като на лотарийните билети), което скрива част от символите (вижте снимката по-долу сложили сме стрелка, която показва какво трябва да се изтрие).


Това покритие се изтрива с нокът или с монета. За изтриване не бива да се използват остри предмети, защото ще повредят стикера (ако повредите стикера и символите не се виждат губите лиценза). След като сребристото покритие се изтрие се откриват символите и на мястото, където е било покритието остава тънко прозрачно фолио. Прозрачното фолио не се маха то индикира, че е функцията за скриване е била налична.


Възможно е също при първоначално включване да изберете опцията "Активирай по-късно", тоест да пропуснете стъпката с активирането и да го направите на по-късен етап. Тази опция е полезна, ако нямате Интернет и искате да стартирате компютъра, за да го тествате например. Добре е да се има предвид, че операционната система представяла софтуерен продукт и съгласно ЗЗП, когато откриете продуктовия ключ губите право да върнете продукта. Акцентът тук е, че ако не сте сигурни и мислите да се възползвате от опцията за връщане до 14 дни, не изтривайте сребристото покритие и не активирайте операционната система.


Забележка: Въпреки че активирането на лицензирана операционна система е сравнително лесно имаме случаи, в които клиентите се объркват и срещат различни проблеми. Възможно е в този случай да изпратите продукта към нас и ние да Ви помогнем като го активираме. В този случай обаче ще е необходимо да се заплатят транспортни разходи до нашия офис и обратно към Вас. За активирането не се дължи нищо. Услугата се предлага само за закупени от нас продукти с предварително инсталирана операционна система. Моля имайте предвид, че след изтриване на защитното покритие и/или активиране губите правото за връщане на продукта до 14 дни.

Надяваме се информацията да е полезна за Вас. За продукти и цени моля вижте линковете по-долу.
Всички лаптопи с операционна система можете да видите тук.
Всички компютри с операционна система можете да видите тук.

Приятно пазаруване в COM6!
 

   
При плащане с банков превод получавате 1.2 процента допълнителна отстъпка.