Как се активира лицензиран Windows 10

 

Важно: от началото на 2021 година закупените от нас компютри с лицензирана операционна система пристигат при Вас с новия стикер за предварително активиран Windows. Новият стикер изглежда по подобен начин:

В новия стикер няма продуктов ключ и не е необходимо активиране тъй като продуктите с новия стикер са предварително активирани. Поради тази причина написаното по-долу в тази статия важи само за продукти закупени преди 2021 година.
След като закупите реновиран компютър с лицензиран Microsoft® Windows, е необходимо да активирате операционната система, за да се възползвате от пълната ѝ функционалност. Стандартно компютрите пристигат при Вас без да са активирани. Активирането е задължение на клиента. За да активирате лицензиран Microsoft® Windows 10 е необходимо компютърът да е свързан с Интернет и да имате код за активиране. Убедете се, че имате работеща Интернет връзка. Стикер с кода за активиране ще откриете залепен на компютъра като обикновено се намира някъде в долната задна част на корпуса.  При някои модели стикерът се слага на по-скрито място, например: под батерията, под капак, под планка или на друго място с цел да е по-защитен. Стикерът Microsoft® Windows 10 изглежда така:Възможно е компютърът, който сте получили да има и други стикери от по-стара версия на операционната система (например Windows 7). Старите стикери трябва да се пазят, но не трябва да се ползват за активиране. За активиране се ползва само продуктовия ключ от стикера за Microsoft® Windows 10.

Продуктовият ключ (код за активиране) представлява 5 групи по 5 символа и включва латински букви и цифри (пример: AAAAA-BBBBB-44444-DDDDD-FFFFF). Важно е да се акцентира, че буквите се въвеждат на латиница, тоест ако сте избрали клавиатура на български няма възможност да въведете букви. Задължително превключете клавиатурата на английски.

Когато въвеждате кода, тиретата се добавят автоматично. Кодът може да се въведе при първоначално стартиране на компютъра или на по-късен етап след няколко дни от Control Panel > System.

За да въведете кода е необходимо да изтриете сребристото покритие (като на лотарийните билети), което скрива част от символите (вижте снимката по-долу сложили сме стрелка, която показва какво трябва да се изтрие).


Това покритие се изтрива с нокът или с монета. За изтриване не бива да се използват остри предмети, защото ще повредят стикера (ако повредите стикера и символите не се виждат губите лиценза). След като сребристото покритие се изтрие се откриват символите и на мястото, където е било покритието остава тънко прозрачно фолио. Прозрачното фолио не се маха то индикира, че е функцията за скриване е била налична.

Възможно е също при първоначално включване да изберете опцията "Активирай по-късно", тоест да пропуснете стъпката с активирането и да го направите на по-късен етап. Тази опция е полезна, ако нямате Интернет и искате да стартирате компютъра, за да го тествате например. Добре е да се има предвид, че операционната система представяла софтуерен продукт и съгласно ЗЗП, когато откриете продуктовия ключ губите право да върнете продукта. Акцентът тук е, че ако не сте сигурни и мислите да се възползвате от опцията за връщане до 14 дни, не изтривайте сребристото покритие и не активирайте веднага операционната система.

На по-късен етап например след няколко седмици активирането е възможно като отидете на settings и изберете активиране или с десен бутон на моя компютър след това свойства и след това активиране, тоест там можете да въведете кода и да активирате.

Забележка: Въпреки че активирането на лицензирана операционна система е сравнително лесно имаме случаи, в които клиентите се объркват и срещат различни проблеми. Възможно е в този случай да изпратите продукта към нас и ние да Ви помогнем като го активираме. В този случай обаче ще е необходимо да се заплатят транспортни разходи до нашия офис и обратно към Вас. За активирането не се дължи нищо. Услугата се предлага само за закупени от нас продукти с предварително инсталирана операционна система. Моля имайте предвид, че след изтриване на защитното покритие и/или активиране губите правото за връщане на продукта до 14 дни.

Във връзка с възникнали въпроси от клиенти бихме искали да уточним, че с активационния код за Windows не може да се активира офис пакета Word и Excel на Microsoft, тоест Windows от една страна и Word и Excel от друга са два различни софтуера, ако Вие желаете Word и Excel е необходимо да ги закупите допълнително.

Надяваме се информацията да е полезна за Вас. Ако желаете да закупите компютри и лаптопи с лицензирана операционна система вижте линковете по-долу.

Всички лаптопи с операционна система можете да видите тук:
https://com6.com/laptopi-windows


Всички компютри с операционна система можете да видите тук:
https://com6.com/kompiutri-windows


Приятно пазаруване в COM6!
 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!