Проблем при свързването на компютър с монитор

 

Във връзка това, че доста клиенти срещат еднотипен проблем при свързването на компютър с монитор, решихме да напишем тази статия за да внесем яснота и да коригираме тези недоразумения. Проблемът се случва, когато на компютъра е сложена допълнителна видеокарта.


Често се получава следното:
Клиент се свързва с нас и твърди, че когато свърже компютъра с монитора няма сигнал или му дава грешки. В последствие ние установяваме, че клиентът използва грешния кабел и го свързва на грешното място. Това се получава най-често, защото клиентът има стар VGA кабел и съответно търси къде може да го свърже. Поради тази причина в клиента възниква грешната логика да свърже стария си кабел към изходите на дънната платка.


Когато обаче има сложена нова допълнителна видеокарта, задължително трябва кабелът да се свърже с нея, като повечето нови видеокарти нямат VGA изход. Поради тази причина клиентите не могат да се използват старите VGA кабели, а е необходим нов най-често DVI или HDMI кабел.


Тук е добре също да отбележим, че клиентите често не правят разлика между DVI и VGA, тоест някои клиенти мислят че това е едно и също, за това акцентираме, че са различни по форма, и прилагаме снимка по-долу как изглеждат DVI и VGA кабелите.


Също други клиенти намират преходници и пак се опитват погрешно да използват стария си VGA кабел с преход и съответно също не се получава, тъй като сигнала във VGA е аналогов, а в DVI е цифров и за да има картина, не става само с обикновен преходник, а е необходим преходник с конвертор, тоест необходимо е сигнала да се конвертира от един в друг.


По-долу сме приложили информативни снимки, като имайте предвид, че Вашият компютър може да изглежда различно отзад и може да има различни букси, но логиката е една и съща, тоест кабелът за монитора винаги трябва да се включват в допълнителната видеокарта, която стои отстрани.


В заключение: за да работи всичко без проблем когато има допълнителна видеокарта, следва да се използва подходящ за нея кабел и въпросния кабел да се включи точно в тази допълнителна видеокарта. (вижте снимките по-долу)
 СНИМКИ

 
Как изглеждат DVI и VGA кабелите:
VGA и DVI 
Къде се включват кабелите:

VGA и DVI

Кое е правилното място:
VGA и DVIНадяваме се тази статия да е полезна са Вас и да даде яснота за това къде е правилно да се включва кабела за монитор, когато имате допълнителна видеокарта. Ако имате нужда от компютър или лаптоп вижте продуктите, които продаваме от линковете по-долу.

Всички лаптопи можете да видите тук:
https://com6.com/laptopi

Всички компютри можете да видите тук
https://com6.com/kompiutri

Приятно пазаруване в COM6!

 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.

    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!