Получавате повече за парите сиСпоред нас, когато купувате компютър, Вие купувате машина, която да прави изчисления за Вас. Независимо дали компютърът е нов или стар, той има централен процесор и извършва изчисленията с различна скорост. Интересно сравнение е, че цената на новите процесори е в пъти по-висока, а разликата в изчисленията е значително по-малка.

Например: според сайта userbenchmark.com новия i5 9400f е само 39% по-бърз от стария i5 2500. Разбира се това сравнение може да има отклонения и да не е напълно точно, но в сайта в userbenchmark.com са направени повече от 100 милиона теста, което е предпоставка за обективност на данните. Вижте сравнението на следната снимка:
От снимката е видно, че по-новият i5 9400f печели с 39% срещу по-стария i5 2500.
i5 2500 е модел от 2011 година с цена втора употреба около 60 лева
i5 9400f е модел от 2019 година с цена нов около 320 лева
(и двете цени са към днешна дата януари 2020 година и са само за процесора, не за цял компютър)

Резултатите показват, че новият модел е 5 и повече пъти по-скъп, но само 39 процента по-производителен. Поради тази причина смятаме, че при покупка на употребяван компютър, получавате в пъти повече за парите си. За допълнително сравнение можете да направите следния елементарен тест на Вашия компютър: сваляте/стартирате безплатния архиватор WinRar, отивате на Tools и след това на Benchmark, както е показано в клипа по-долу.
 

 

В клипа, тестваният от нас процесор е i5 2500 и той постига около 5220 точки в WinRar. А колко точки постига Вашият компютър? Целта е Вие да направите теста на Вашия компютър и да видите, че старият процесор може да се доближава и дори да надмине по-нови новите процесори, а цената му да е по-ниска. Като писахме по-горе към януари 2020, процесора i5 2500 може да се намери на цена около 60 лева. Отваряме една скоба за дисковите устройства, тъй като технологията SSD има голямо предимство пред по-старата HDD, тоест има увеличение в пъти и си заслужава парите вложени в ново SSD. Написали сме отделна статия можете да я почетете тук: SSD vs HDD.

 
 Снимка с резултата на Intel i5 2500 в WinRar (при току що стартиран компютър)


Едно притеснение на клиентите е, че след като е втора употреба ще се развали. Тук бихме отбелязали, че процесорът почти не се амортизира от изчисления, тъй като той е създаден именно за това. Процесорът може да се повреди по-скоро от прегряване или при някакви ръчни манипулации, но при марковите машини, които предлагаме охлаждането е добре преценено и няма опасност от прегряване. Освен това всички компютри, които предлагаме пристигат при Вас с гаранция от типа Collect and Return, която ако пожелаете може да бъде до 30 месеца.

В заключение за да помогнем на нашите клиенти да намерят ефективни компютри, сме създали уникална система за оценяване, която поставя оценки за бързина и ефективност на всеки компютър и лаптоп. След това всички машини, които имат по-висока оценка бързина и ефективност сме ги отделили в следната категория:
https://com6.com/nai-efektivni
Ако Ви трябва компютър, но не знаете какво да закупите вижте тази категория в нея са само бързи и ефективни продукти, които са добър избор за покупка. Приятно пазаруване в COM6!


 

Запишете се за нашия електронен бюлетин за да получавате специални оферти.
    ЗАПИС    
Грешен имейл! Готово: е записан успешно!